Σχετικά με τα χρηματοκιβώτια

Στις μέρες μας έχει παρατηρηθεί πως όλο και περισσότεροι ιδιώτες νιώθουν την ανάγκη να διαφυλάξουν στο σπίτι κάποια πολύτιμα αντικείμενα.

Οι καταναλωτές καλούνται να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα χρηματοκιβωτίων, όπου αυτά διαφοροποιούνται αρχικά από το κόστος αγοράς, την πιστοποίηση, το επίπεδο ασφαλείας και το μέγεθος της αξίας του αντικειμένου που θα προστατεύσουν

Κατηγορίες:

Τα χρηματοκιβώτια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες τα εντοιχιζόμενα και τα επίτοιχα ή επιδαπέδια. Τα εντοιχιζόμενα είναι αυτά που τοποθετούνται - χτίζονται μέσα στον τοίχο,

Τα επίτοιχα ή επιδαπέδια τώρα, τα οποία κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς (σχεδόν το 95%), στερεώνονται επάνω στο τοίχο ή στο δάπεδο, ή και στα δυο, με εσωτερικά μπουλόνια όπου καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση τους.

Ποιότητα

Η ποιότητα κατασκευής των χρηματοκιβωτίων προσδιορίζεται από τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις (Εuro Νorma EN),που αυτά διαθέτουν.

Άρα επιλέγουμε ένα χρηματοκιβώτιο, κατά κύριο λόγο Ευρωπαϊκής κατασκευής, αφού ενημερωθούμε αναλυτικά για το επίπεδο ασφαλείας που διαθέτει , την αντοχή του δηλαδή, σε ενδεχόμενους τρόπους διάρρηξης ή την αντοχή του στη φωτιά, εάν αυτό είναι πυρασφαλείας.

Οι προδιαγραφές χρηματοκιβωτίων περιλαμβάνουν μερικές ή όλες από τις ακόλουθες παραμέτρους:

  1. Αντίσταση στη διάρρηξη
  2. Αντοχή στη φωτιά
  3. Αντοχή σε περιβαλλοντολογικές συνθήκες (π.χ. στο νερό ή τη σκόνη)
  4. Είδος κλειδαριάς (π.χ. συνδυασμού, με κλειδί, με χρονοδιακόπτη, ηλεκτρονικό κλείδωμα , με βιομετρικό ή δακτυλικό αποτύπωμα)

 

 

NV 500

Κατασκευαστής: Nival
Κωδικός Προϊόντος: NV 500


ΠληροφορίεςΤεχνικά Χαρακτηριστικά
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ NV500
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Ο θώρακας της πόρτας και του σώματος του χρηματοκιβωτίου αποτελούνται από ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό έλασμα. Το έλασμα είναι κατηγορίας DIN 17100 RCT 37-2.Η πόρτα των χρηματοκιβωτίων ασφαλίζει περιμετρικά με δώδεκα (12) συμπαγείς πείρους κυλινδρικής ολισθήσεως.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ: Εσωτερικά υπάρχουν κινητά ράφια και μία θυρίδα ύψους 20 cm η οποία ασφαλίζει με απλή κλειδαριά. Το βολάν χειρισμού των εμβόλων, η χειρολαβή έλξης και το επιστόμιο της κλειδαριάς είναι από ορείχαλκο επιχρωμιωμένο.
ΥΛΙΚΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ: Ειδικό πρόσμικτο σκυρόδεμα μη συρρικνούμενο τύπου EMACO S66 σε συνδυασμό με σμύριδα (κορούνδιο). Πρόκειται για υλικό συμπαγές μονολιθικής δομής ιδιαίτερα ανθεκτικό σε εργαλεία διάτρησης, αδιαπέραστο σε φλόγα οξιασετυλίνης και βολταϊκού τόξου. Το υλικό αυτό θα αποτελεί ένα ενιαίο σώμα με τα εσωτερικά και τα εξωτερικά ελάσματα έτσι ώστε να είναι αδύνατη η αφαίρεση μεμονωμένων κομματιών του θώρακα.
 

ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΝV 500

Εξωτερικές διαστάσεις : Υψος 100εκ-Πλάτος 55εκ-Βάθος 55εκ.
Εσωτερικές διαστάσεις : Υψος 81εκ-Πλάτος 40εκ-Βάθος 33εκ.
Βάρος :500 κιλά περίπου.
Ωφέλιμος χώρος :107 LT
Ασφάλιση : Hλεκτρονικός κλειδάριθμος πληκτρολογίου του οίκου TECHNOLOCK MOD 2050  με οπτικοηχητικές ενδείξεις χρόνου αναμονής - επιστροφής, με παράθυρο ανοίγματος (ΟPENING WINDOW) με οπτικοηχητική ένδειξη πτώσης τάσεως μπαταριών (LOW BATTERY), με δυνατότητα χρήσης από 1-9 χρήστες (USERS), και 1 προϊστάμενο (SUPERVISOR), με μέγιστη δυνατότητα χρόνου 1-99 min, πιστοποιημένος σύμφωνα με τα EUROPEAN NORMS EN 1300, από τον  VDS CLASS B (RESISTANCE GRADE). Το χρηματοκιβώτιο θα φέρει επίσης και μία μηχανική κλειδαριά ασφαλείας του Οίκου MAUER