Σχετικά με τα χρηματοκιβώτια

Στις μέρες μας έχει παρατηρηθεί πως όλο και περισσότεροι ιδιώτες νιώθουν την ανάγκη να διαφυλάξουν στο σπίτι κάποια πολύτιμα αντικείμενα.

Οι καταναλωτές καλούνται να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα χρηματοκιβωτίων, όπου αυτά διαφοροποιούνται αρχικά από το κόστος αγοράς, την πιστοποίηση, το επίπεδο ασφαλείας και το μέγεθος της αξίας του αντικειμένου που θα προστατεύσουν

Κατηγορίες:

Τα χρηματοκιβώτια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες τα εντοιχιζόμενα και τα επίτοιχα ή επιδαπέδια. Τα εντοιχιζόμενα είναι αυτά που τοποθετούνται - χτίζονται μέσα στον τοίχο,

Τα επίτοιχα ή επιδαπέδια τώρα, τα οποία κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς (σχεδόν το 95%), στερεώνονται επάνω στο τοίχο ή στο δάπεδο, ή και στα δυο, με εσωτερικά μπουλόνια όπου καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση τους.

Ποιότητα

Η ποιότητα κατασκευής των χρηματοκιβωτίων προσδιορίζεται από τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις (Εuro Νorma EN),που αυτά διαθέτουν.

Άρα επιλέγουμε ένα χρηματοκιβώτιο, κατά κύριο λόγο Ευρωπαϊκής κατασκευής, αφού ενημερωθούμε αναλυτικά για το επίπεδο ασφαλείας που διαθέτει , την αντοχή του δηλαδή, σε ενδεχόμενους τρόπους διάρρηξης ή την αντοχή του στη φωτιά, εάν αυτό είναι πυρασφαλείας.

Οι προδιαγραφές χρηματοκιβωτίων περιλαμβάνουν μερικές ή όλες από τις ακόλουθες παραμέτρους:

  1. Αντίσταση στη διάρρηξη
  2. Αντοχή στη φωτιά
  3. Αντοχή σε περιβαλλοντολογικές συνθήκες (π.χ. στο νερό ή τη σκόνη)
  4. Είδος κλειδαριάς (π.χ. συνδυασμού, με κλειδί, με χρονοδιακόπτη, ηλεκτρονικό κλείδωμα , με βιομετρικό ή δακτυλικό αποτύπωμα)

 

 

NV 500

Κατασκευαστής: Nival
Κωδικός Προϊόντος: NV 500


ΠληροφορίεςΤεχνικά Χαρακτηριστικά
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ NV500
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Ο θώρακας της πόρτας και του σώματος του χρηματοκιβωτίου αποτελούνται από ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό έλασμα. Το έλασμα είναι κατηγορίας DIN 17100 RCT 37-2.Η πόρτα των χρηματοκιβωτίων ασφαλίζει περιμετρικά με δώδεκα (12) συμπαγείς πείρους κυλινδρικής ολισθήσεως.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ: Εσωτερικά υπάρχουν κινητά ράφια και μία θυρίδα ύψους 20 cm η οποία ασφαλίζει με απλή κλειδαριά. Το βολάν χειρισμού των εμβόλων, η χειρολαβή έλξης και το επιστόμιο της κλειδαριάς είναι από ορείχαλκο επιχρωμιωμένο.
ΥΛΙΚΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ: Ειδικό πρόσμικτο σκυρόδεμα μη συρρικνούμενο τύπου EMACO S66 σε συνδυασμό με σμύριδα (κορούνδιο). Πρόκειται για υλικό συμπαγές μονολιθικής δομής ιδιαίτερα ανθεκτικό σε εργαλεία διάτρησης, αδιαπέραστο σε φλόγα οξιασετυλίνης και βολταϊκού τόξου. Το υλικό αυτό θα αποτελεί ένα ενιαίο σώμα με τα εσωτερικά και τα εξωτερικά ελάσματα έτσι ώστε να είναι αδύνατη η αφαίρεση μεμονωμένων κομματιών του θώρακα.
 

ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΝV 500

Εξωτερικές διαστάσεις : Υψος 100εκ-Πλάτος 55εκ-Βάθος 55εκ.
Εσωτερικές διαστάσεις : Υψος 81εκ-Πλάτος 40εκ-Βάθος 33εκ.
Βάρος :500 κιλά περίπου.
Ωφέλιμος χώρος :107 LT
Ασφάλιση : Hλεκτρονικός κλειδάριθμος πληκτρολογίου του οίκου TECHNOLOCK MOD 2050  με οπτικοηχητικές ενδείξεις χρόνου αναμονής - επιστροφής, με παράθυρο ανοίγματος (ΟPENING WINDOW) με οπτικοηχητική ένδειξη πτώσης τάσεως μπαταριών (LOW BATTERY), με δυνατότητα χρήσης από 1-9 χρήστες (USERS), και 1 προϊστάμενο (SUPERVISOR), με μέγιστη δυνατότητα χρόνου 1-99 min, πιστοποιημένος σύμφωνα με τα EUROPEAN NORMS EN 1300, από τον  VDS CLASS B (RESISTANCE GRADE). Το χρηματοκιβώτιο θα φέρει επίσης και μία μηχανική κλειδαριά ασφαλείας του Οίκου MAUER

NV1 ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κατασκευαστής: Nival

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ NV1

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ :Ο θώρακας της πόρτας και του σώματος του χρηματοκιβωτίου αποτελούνται από ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό έλασμα. Τα ελάσματα είναι κατηγορίας DIN 17100 RCT 37-2. Η μανδάλωση της πόρτας με το σώμα γίνεται περιμετρικά με έξι συμπαγείς χαλύβδινους πείρους κυλινδρικής ολισθήσεως διατομής Φ30 .
ΥΛΙΚΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ : Ειδικό πρόσμικτο σκυρόδεμα μη συρρικνούμενο τύπου EMACO S66, σε συνδυασμό με σμύριδα (κορούνδιο). Πρόκειται για υλικό συμπαγές μονολιθικής δομής ιδιαίτερα ανθεκτικό σε εργαλεία διάτρησης, αδιαπέραστο σε φλόγα οξυασετυλίνης και βολταϊκού τόξου. Το υλικό αυτό θα αποτελεί ένα ενιαίο σώμα με τα εσωτερικά και τα εξωτερικά ελάσματα έτσι ώστε να είναι αδύνατη η αφαίρεση μεμονωμένων κομματιών του θώρακα.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ :Εσωτερικά υπάρχει ένα κινητό ράφι και μία θυρίδα ύψους 20 cm η οποία ασφαλίζει με απλή κλειδαριά. Το βολάν χειρισμού των εμβόλων, η χειρολαβή έλξης και το επιστόμιο της κλειδαριάς είναι από ορείχαλκο επιχρωμιωμένο.

ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΤΥΠΟΣ NV I

Εξωτερικές διαστάσεις : Υψος 55εκ-Πλάτος 43εκ-Βάθος 46εκ.
Εσωτερικές διαστάσεις: Υψος 39εκ-Πλάτος 29εκ-Βάθος 30εκ.
Βάρος :250 κιλά περίπου.
Ωφέλιμος χώρος :34 LT
Ασφάλιση :Hλεκτρονικός κλειδάριθμος πληκτρολογίου του οίκου TECHNOLOCK MOD 2050  με οπτικοηχητικές ενδείξεις χρόνου αναμονής - επιστροφής, με παράθυρο ανοίγματος (ΟPENING WINDOW) με οπτικοηχητική ένδειξη πτώσης τάσεως μπαταριών (LOW BATTERY), με δυνατότητα χρήσης από 1-9 χρήστες (USERS), και 1 προϊστάμενο (SUPERVISOR), με μέγιστη δυνατότητα χρόνου 1-99 min, πιστοποιημένος σύμφωνα με τα EUROPEAN NORMS EN 1300, από τον  VDS CLASS B (RESISTANCE GRADE). Το χρηματοκιβώτιο θα φέρει επίσης και μία μηχανική κλειδαριά ασφαλείας του Οίκου MAUER

MTK2 ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κατασκευαστής Technomax
Κωδικός Προϊόντος MTK2 ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τα χρηματοκιβώτια αυτού του τύπου κατασκευάζονται από ατσαλολαμαρίνα αρίστης ποιότητας πάχους 8mm στην πόρτα και την πρόσοψη και 3mm στο σώμα.  
Στο κάτω και πίσω μέρος του κάθε χρηματοκιβωτίου υπάρχουν υποδοχές (τρύπες ) για τη δυνατότητα βιδώματος με στριφώνια, τα οποία και το συνοδεύουν.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο τέλειο φινίρισμα των προϊόντων μας, με χρώματα πολυουρεθάνης δύο συστατικών και ηλεκτροστατική βαφή πούδρας υψηλής αντοχής.
Χρωματισμός μαύρο.
Εσωτερικά διαθέτει μεταλλικό αποσπώμενο ράφι.
Η πόρτα έχει ασφάλιση με κυλινδρικούς πύρους διατομής Φ18
Οι μεντεσέδες της πόρτας είναι εσωτερικοί.
Περιγραφή κλειδαριάς Πρόκειται για μηχανική κλειδαριά ασφαλείας.

Εξωτερικες διαστάσεις (Υ-Π-Β) 210 Χ 270 Χ 200 mm
Εσωτερικές διαστάσεις (Υ-Π-Β) 205 Χ 265 Χ 150 mm
Βάρος 11,5kg
Χωρητικότητα 8,5 lt
Διαστάσεις πόρτας (Υ-Π) 138 Χ 188
Κλείδωμα με 2 οριζόντιους πείρους

ΕΓΓΥΗΣΗ  Σας παρέχουμε εγγύηση καλής λειτουργίας για 12 μήνες.

119EN DIPLOMAT ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κατασκευαστής: Diplomat
Κωδικός Προϊόντος: 119EN

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ειδικά κατασκευασμένα χρηματοκιβώτια FIRE RESISTANT SAFES από τον Οίκο DIPLOMAΤ με πιστοποιητικά πυρασφαλείας από το Σουηδικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ελέγχου SP.
Όλα τα είδη ανάλογα με την κατασκευή τους πέρασαν με επιτυχία μετά από 60 έως 120 λεπτά, τα τεστ διατήρησης της εσωτερικής τους θερμοκρασίας έως 150 C ώστε να παραμείνει άθικτο το περιεχόμενό τους, σε περίπτωση πυρκαγιάς.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ : Ανοίγοντας το χρηματοκιβώτιο - fire safe, υπάρχει στο επάνω μέρος συρτάρι με ξεχωριστή κλειδαριά ,και στον κυρίως χώρο φέρει κινητό ράφι(α), για την φύλαξη των διαφόρων εγγράφων .
ΑΣΦΑΛΙΣΗ : Ασφαλίζει με ηλεκτρονική κλειδαριά ασφαλείας πληκτρολογίου , άμεσης πρόσβασης ( complete access ) από δύο διαφορετικούς χρήστες με την πληκτρολόγηση κωδικών από 4 - 16 ψηφία .
Παρακαλούμε σημειώστε ότι ΔΕΝ απαιτείται η παρουσία και των δύο χρηστών για το εκάστοτε άνοιγμα του πυρασφαλούς FIRE RESISTANT SAFE. Δέον να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ΜΗ εξουσιοδοτημένου ανοίγματος από οποιονδήποτε , η ηλεκτρονική κλειδαριά παύει να εργάζεται μετά την πέμπτη απόπειρα ανοίγματος , και ανοίγει μόνο έπειτα από συγκεκριμένη εντολή από τον πραγματικό χρήστη .

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ : Εξωτερική τροφοδοσία από τέσσερις αλκαλικές μπαταρίες ΑΑ με εύκολη αντικατάστασή των , και ηχητικό σήμα προειδοποίησης σε περίπτωση πτώσης των μπαταριών ( LOW BATTERY ) .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εκτός των ανωτέρω τύπων FIRE SAFES υπάρχουν και άλλοι μικρότερων ή μεγαλύτερων διαστάσεων που μπορούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά.


ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΨΟΣ-ΠΛΑΤΟΣ-ΒΑΘΟΣ(mm): 360 X 412 X 363
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΨΟΣ-ΠΛΑΤΟΣ-ΒΑΘΟΣ(mm): 260 X 320 X 234

ΒΑΡΟΣ (kg): 31
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (lt): 19,4
 
FIRE CLASS : 60 PAPER

FPP3 ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κατασκευαστής: Technomax
Κωδικός Προϊόντος: FPP/3 ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα χρηματοκιβώτια αυτού του τύπου κατασκευάζονται από ατσαλολαμαρίνα  αρίστης ποιότητας  DCP 17100 RCT 372 πάχους 8mm  στην πόρτα και την πρόσοψη και 3mm στο σώμα.
Στο πίσω και κάτω μέρος του κάθε χρηματοκιβωτίου  υπάρχουν τρύπες για τη δυνατότητα βιδώματος με στριφώνια.
Μεταλλικά στριφώνια και μπαταριές συμπεριλαμβάνονται.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο τέλειο φινίρισμα των προϊόντων μας, με χρώματα πολυουρεθάνης δύο συστατικών και ηλεκτροστατική βαφή πούδρας υψηλής αντοχής .
Περιγραφή κλειδαριάς: Κλειδαριά δαχτυλικού αποτυπώματος, εύκολο στη χρήση με προγραμματισμό έως 30 δακτυλικά αποτυπώματα (max).
Εσωτερική επένδυση με μοκέτα.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανοίγματος με κλειδί ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (emergency key).

Εξωτερικές διαστάσεις (Υ-Π-Β): 192 x 352 x 270 mm
Εσωτερικές διαστάσεις (Υ-Π-Β): 185 χ 345 χ 215 mm
Βάρος: 12,5 kg
Χωρητικότητα: 13 lt
Διαστάσεις πόρτας (Υ-Π): 177 X 336 mm
Κλείδωμα με 2 οριζόντιους πείρους

TSM4H (MOTORIZED) ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ NIVAL

Κατασκευαστής: Technomax
Κωδικός Προϊόντος: TSM/4H (MOTORIZED) ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ NIVAL

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα χρηματοκιβώτια αυτού του τύπου κατασκευάζονται από ατσαλολαμαρίνα αρίστης ποιότητας DCP 17100 RCT 372 πάχους 4mm στην πόρτα και την πρόσοψη και 2mm στο σώμα.
Στο πίσω μέρος του κάθε χρηματοκιβωτίου υπάρχουν τρύπες για τη δυνατότητα βιδώματος με στριφώνια, προαιρετικά και κάτω.
Μεταλλικά στριφώνια και μπαταριές συμπεριλαμβάνονται.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο τέλειο φινίρισμα των προϊόντων μας, με χρώματα πολυουρεθάνης δύο συστατικών και ηλεκτροστατική βαφή πούδρας υψηλής αντοχής .
Περιγραφή κλειδαριάς: Πρόκειται για αυτόματη ψηφιακή ηλεκτρονική κλειδαριά πληκτρολογίου, με φωτεινή οθόνη 6 ψηφίων, με δυνατότητα τοποθέτησης κωδικών από 3 έως 6 ψηφία, από τον χρήστη(πελάτη), με οπτικοηχητικές
Ενδείξεις ανοίγματος ? κλεισίματος, χαμηλής τάσης της μπαταρίας ,εμφάνισης των ψηφίων στην οθόνη.
Μεγάλη ευκολία στην χρήση της από τον πελάτη.
LAP TOP SIZE 15¨.


Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης MASTER CODE (Συνδυασμού ανοίγματος ανάγκης) προγραμματιζόμενου όποτε κρίνεται απαραίτητο από τον Ξενοδόχο.
Η τροφοδοσία γίνεται εσωτερικά με αλκαλικές μπαταρίες(AA/1.5V).
Εσωτερική επένδυση με μοκέτα.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανοίγματος με κλειδί ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (emergency key).
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ
Όλα τα ανωτέρω γίνονται με απευθείας χρήση της ηλεκτρονικής του χρηματοκιβωτίου και δεν απαιτείται ξεχωριστό μηχάνημα ελέγχου.
Εξωτερικές διαστάσεις (Υ-Π-Β):  200 X 418 X 380* mm
*Επισπρόσθετα 15mm του πληκτρολογίου
Εσωτερικές διαστάσεις (Υ-Π-Β): 195 X 410 X 320 mm
Βάρος: 8 kg
Χωρητικότητα: 26 lt
Κλείδωμα με 2 οριζόντιους πείρους

DS5H ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ NIVAL

Κατασκευαστής: Technomax
Κωδικός Προϊόντος: DS/5H

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ DS/5H


Τα χρηματοκιβώτια αυτού του τύπου κατασκευάζονται από ατσαλολαμαρίνα  αρίστης ποιότητας  DCP 17100 RCT 372 πάχους 4mm  στην πόρτα και την πρόσοψη και 2mm στο σώμα.
Κίνηση συρταριού σε τηλεσκοπικούς οδηγούς.
Στο πίσω και κάτω μέρος του κάθε χρηματοκιβωτίου υπάρχουν τρύπες για τη δυνατότητα βιδώματος με στριφώνια.
Μεταλλικά στριφώνια και μπαταριές συμπεριλαμβάνονται.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο τέλειο φινίρισμα των προϊόντων μας, με χρώματα πολυουρεθάνης δύο συστατικών και ηλεκτροστατική βαφή πούδρας υψηλής αντοχής .
Περιγραφή κλειδαριάς: Πρόκειται για αυτόματη ψηφιακή ηλεκτρονική κλειδαριά πληκτρολογίου, με φωτεινή οθόνη 6 ψηφίων,  με δυνατότητα τοποθέτησης κωδικών από 3 έως 6 ψηφία, από τον χρήστη(πελάτη), με οπτικοηχητικές ενδείξεις ανοίγματος – κλεισίματος, χαμηλής τάσης της μπαταρίας ,εμφάνισης των ψηφίων στην οθόνη (6-position LED display).
Μεγάλη ευκολία στην χρήση της από τον πελάτη (κωδικοί 4 ψηφίων για τους πελάτες).
Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης MASTER  CODE (Συνδυασμού ανοίγματος ανάγκης) προγραμματιζόμενου όποτε κρίνεται απαραίτητο από τον Ξενοδόχο.
Η τροφοδοσία γίνεται με αλκαλικές μπαταρίες (AA/1.5V).
Εσωτερική επένδυση με μοκέτα.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανοίγματος με κλειδί ασφαλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (emergency key)
LAP TOP SIZE 15¨.

*Όλα τα ανωτέρω γίνονται με απευθείας χρήση της ηλεκτρονικής του χρηματοκιβωτίου και δεν απαιτείται ξεχωριστό μηχάνημα ελέγχου.
 

ΤΥΠΟΣ    ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
(Υ-Π-Β) mm    ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
(Υ-Π-Β) mm    ΒΑΡΟΣ (kg)    ΧΩΡ/ΤΑ (lt)
DS/5H    200 X 470 X 370    130 X 385 X 300    16    15